Sebenarnya kekadang akak tak tau nak pilih yang mana satu, samada nak guna mentega, margerin atupun butter. Yang mana mentega, yang mana butter, mana margerin lagi. Bagi akak sume sedap apatah lagi butter...betul tak? Biasanya kedua2nya digunakan sebagai sapuan roti dan sebagai bahan utama bagi membuat biskut dan kek, juga di gunakan sebagai bahan masakan seperti untuk menggoreng. Butter @ mentega yang sering kita temui di supermarket misalnya Fernleaf, Anchor, dll. Bagi margerin pula jenama Planta dan Daisy yang sering menjadi pilihan. Apalagi kita sedia tahu antara mentega dan margerin kandungannya yang sudah tentu berbeza bukan.
Margerin vs Mentega, manakah yang lebih bagus??? Dari sudut kesihatan margerin sebenarnya lebih bagus dari mentega Pilihan ditangan korang sendiri ok..
Jom baca ARTIKEL ini:.
Jom baca ARTIKEL ini:.
salam. sy jumpa blog awak masa browsing resepi2 mudah. saya jual cookies dan cake esp musim perayaan. selama saya meniaga, saya guna marjerin daisy je untuk biskut2 koko base..tapi kalau biskut tat, semperit memang kena guna butter. reason saya guna marjerin untuk biskut2 yang berasaskan koko - sbb bau dan rasa koko tu akan dominan kan rasa butter/marjerin. so lebih baik guna marjerin daripada butter. jimat sket. hehehe...sekadar pendapat..
ReplyDeletedear..klu bt kek pkai mrjerin daisy lg wangi ye..sbb sy bru nk bt niaga. nk pkai butter mahal..depa suggest mrjrin dasiy ok ye☺☺ utk kek mrblee
Deletedear..klu bt kek pkai mrjerin daisy lg wangi ye..sbb sy bru nk bt niaga. nk pkai butter mahal..depa suggest mrjrin dasiy ok ye☺☺ utk kek mrblee
Delete